Glittersmink

Lovade ju att jag skulle visa hur man får fast löst glitter på ögonskuggan så jag tänkte att det fick bli en liten mini-tutorial av dagens sminkning.

Produkterna jag använde mig av är vanligt löst glitter (detta hittade jag inne på Panduro men det finns oxå på affärer som Mist och Make up Store) och en flytande vätska som heter Mixing liquid från Make up Store, som ligger på runt 160 kr. En budgetvariant av denna är om man kör på vanlig hudlotion (funkar oxå bra men sitter inte lika länge om man ska vara ute en hel partykväll).


Jag började först med att lägga en primer (eller en high tech lighter (MUS) som är lite tjockare och får fram färgerna bättre) och sedan en ögonskugga i önskad färg. Provade två färger från min nya palett från Wet n wild, en beige och en svart med lite guldskimmer i.

Började först med att lägga den beige i inre ögonvrån och på halva ögonlocken. Fyllde därefter på med den svarta på resten av ögonlocken och runt den beige delen. Lättast är om man använde en pendel som man håller mot näsvingen och slutet på ögonbrynet för att inte komma för långt ut med skuggan. Därefter suddade jag allt med en större mjukare pensel. La oxå en vit skimmerskugga som highlighter under ögonbrynet för att se lite piggare ut. Till sist använde jag en svart kajal för att ringar in ögat, lämnade dock inre/undre ögonvrån tom för att inte få ögonen att se mindre ut.


Efter det var det dags för själva glitter delen. Använde som sagt mixing liquid som jag hällde i korken för att inte få för mycke på penseln, doppade penseln i korken och sen i glitterburken och till sist på ögonlocken. Bästa effekt för du om du duttar med penseln och inte använde för mycket vätska för då blir det mer som en blöt glittrig eyeliner än löst glitter. Märkte dock att det var ganska svårt att fota glittret så som det såg ut i verkligheten men denna bild får duga. Vill man inte ha så mycket glitter som jag hade så kan man enkelt ta en större pensel och sudda lite på ögonlocket för att få fram skuggan mer med en lite glittrig touch. Och just det, mascara sen på det!

Och såklart, övning ger färdighet! :) Lycka till!


Glittret

Mixing liquid, Make up Store


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback