Nyår - håruppsättning

Förlåt förlåt att det tog lite tid med den här tutorialen men det tog lite längre tid än jag trodde. Ibland går allt jättebra och smidigt och ibland går det inte alls och det är ju självklart när man vill vara extra fin som det blir skitfult :) haha. Men men, här kommer några bilder på kvällens frisyr i alla fall.

Här är sakerna jag använt mig av. En "boll" med hål i som man kan sätta upp håret på om man vill ha knuten extra stor och sen lite hårnålar i olika modeller.


1. Jag har börjat med att göra en snebena och plattat till håret så det ligger slätt mot huvudet. Egentligen ska man ju ha vax så det blir slickat och bra men hårspray går oxå bra om man drar ut det efter att man sprayat. Efter det har jag bara satt upp håret i en vanlig hästsvans som man kan välja själv vart man vill ha. Snett bakåt, rakt bakåt eller uppe på huvudet. Efter det har jag lockat håret så jag har något att jobba med :)


2. Därefter tar jag en slinga i taget och sätter fast den på "bollen". Om man vill kan man oxå dela upp hela håret i två delar och vira runt bollen för att få en mer slät knut men jag ville ha den lite busig så då tog jag varje slinga för själv.


3. Sen så fortsätter jag bara att sätta upp slingorna tills allt hår är uppsatt. Egentligen så är det bara lite fantasi som krävs och att man har två speglar så man kan se hur det ser ut bakifrån. Tycker man att knuten vart för liten eller slät kan man alltid dra och rufsa till den lite så den blir lite större. Jag brukar vilja få upp så mycket hår som möjligt på huvudet och inte i nacken så det kan ni tänka på om ni vill.


4. Sen är det egentligen klart. Tekniskt sätt så är det inte så svårt men ja det beror ju på om man har en bra hårdag eller inte :) hihi. För att göra frissan lite extra fin så har jag duttat lite guldglitter på den släta delen för att matcha klännngen lite :) Men som sagt, bara fantasin sätter gränser :)


Kommentarer
Postat av: Karin

Super fint blev det!

Datum: 2011-12-31 Tid: 16:19:40
URL: http://beliveinme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback