Klassisk håruppsättning - tutorial

Nu så har jag äntligen blivit klar med lördagens hårtutorial. Tyvärr blev bilderna inte så jättebra demonstrerade men får försöka förklara så gott det går och så får ni bara fråga om ni undrar över något :) Det jag har använt till detta är i alla fall en plattång att locka håret med, dust it puder, hårspray och en jäkla massa hårnålar :)

STEG 1

Har först tvättat och fönat håret som vanligt. Brukar föna det upp och ner för att få lite extra volym och sen masserat in lite dust it puder i hårbotten för att få lite mer stadga. Efter det börjar jag med att tupera håret från pannan till långt bak i nacken och sedan lite på sidorna för att få volym på frisyren. Här kan man gärna överdriva lite. Är ju alltid lättare att platta till håret lite i efterhand än att försöka fluffa till det :) Spraya lite lätt.

STEG 2

Nu är det dags att börja locka håret. Jag brukar dela upp det i olika delar för att få hela håret ordentligt lockigt. Börja med underhåret och kläm fast håret med plattången vänd vågrätt en liten bit från roten och snurra sedan plattången ett halvt varv och dra försiktigt tills hela slingan har åkt igenom plattången. Ett tips är att ta så små partier som möjligt om man vill ha mycket lockar och lite tjockare hår att jobba med. Spraya sedan varje slinga så fort de är klara så håller de bättre. Vill man ha lite naturligare slingor så kan man dra fingrarna igenom håret lite försiktigt för att separera varje skruv.

STEG 3

Det är nu dags för själva uppsättningen och det är nu bilderna börjar bli lite difusa men ja det får gå i alla fall :) Det jag gör är att jag tar en slinga precis över ena örat och fäster den lite snett uppåt bak på huvudet med en hårnål. Därefter tar jag slingan som är precis under och sätter även den uppe bak på huvudet. Den tredje slingan med underhåret lyfter jag så den täcker de både tidigare nålarna. Målet är att få upp så mycket av håret bak på huvudet där man vanligtvis brukar ha hästsvansen. Börja med att få de första slingorna så högt upp som du vill att frisyren ska vara eftersom de andra naturligt kommer att hamna lite längre ner.

STEG 4

Lättaste är helt klart att använda två speglar när man gör det här så man man se lite hur det ser ut, vart man behöver lite mer hår och hur man får det hyfsat symetriskt. När man fått upp det mesta håret på sidorna så är det bara att fortsätta med underhåret tills man fått upp det så mycket som man vill. Jag satte upp mitt hår ganska mycket nu men annars kan man enkelt fixa en fin halvuppsättning om man låter det hänga kvar lite på längderna.

STEG 5

Såhär ser det ut när det är klart! Hoppas ni förstår hyfsat hur jag gjort detta och som sagt, om ni undrar över något så är det bara att fråga så svarar jag gärna :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback