Perfect lips

Här kommer min läppstiftstutorial som jag pratade om tidigare! :)
Har alltid tyckt att läpparna är en av de allra viktigaste delarna i en make up och att få till riktigt snygga kantar så därför tänkte jag dela med min lite av mina bästa tips :)


Det du behöver i första hand är ett snyggt läppstift i valfri färg och en läppensel. Varför man alltid ska ha en pensel beror dels på hygieniska skäl att det inte samlas lika mycket bakterier på själva stiftet, sen att resultatet blir tusen gånger snyggare! Just nu använder jag en budgetvariant från KICKS så det behöver inte alls bli särskilt dyrt. Andra varianter finns bland annat på större sminkaffärer så som Make Up Store och Mist. Under kan man såklart oxå använda en läppenna men just denna gång har jag valt att inte göra det.


STEG FÖR STEG:

Börja först med att markera bågarna mitt på läppen. Det gör jag genom att använda bredsidan på penseln och dra ett streck utifrån och in till mitten på ena bågen och sedan samma sak på den andra. Här kan man få pilla lite för att få de symetriska men efter några gångers övande så sitter det ganska bra :) Viktigt här är att alltid följa sin egen läppform! Överallt annars kan man förstora eller förminska men just bågarna blir snyggast om de får behålla sin naturliga form.


Därefter fortsätter jag med konturen till överläppen. Jag börjar på ena sidan och drar ett streck med den smala delen på penseln från mungipan in till bågarna som jag gjorde innan. Detta streck kan man ju såklart forma lite som man vill men jag brukar göra det så rakt som möjligt upp mot näsan och sen blanda ihop den med det andra.

Efter det börjar jag med konturen till underläppen. Även här använder jag den smala sidan och gör ett rakt streck mitt på läppen med lite lätt böjda kanter. Vill man få läpparna lite större kan man måla strecket lite utanför sin egna linje men här har jag valt att bara måla i min naturliga.


Därefter fyller jag bara i resten av linjerna ut i mungipan. Denna gång målar jag från mitten och ut i kanterna för att lättast kunna möta den över läpplinjen. Även här får man korrigera lite för att få det att se jämt ut men som allt annat så ger övning färdighet :)

Till sist fyller jag bara i läpparna med läppenseln! Vill man få det att sitta lite längre kan man lägga på lite löspuder (eller trycka munnen mot en bit papper) och sen fylla i allt på nytt :) Annars så är det pretty much it :)
Hoppas tipsen har varit någorlunda förståerliga och att de kommer till användning! Och är det någonting ni undrar över så är det som sagt bara att fråga :)


Kommentarer
Postat av: Lovisa Lindström

Svar: Åh tack fina du!Och vad vacker du är! Fin blogg din också!

Datum: 2012-06-10 Tid: 19:23:11
Postat av: Lovisa Lindström

Svar: Åh tack fina du!Och vad vacker du är! Fin blogg din också! :)

Datum: 2012-06-10 Tid: 19:23:22
URL: http://lovisascorner.blogg.se/
Postat av: Fanny Sahlin

Så fint! Älskar röda läppar :)

Datum: 2012-06-10 Tid: 20:21:13
URL: http://fannysahlin.blogg.se/
Postat av: josefine

snyggt :)

Datum: 2012-06-11 Tid: 14:36:48
URL: http://osin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback