Brown smokey eyes - tutorial

Här kommer tutorialen på makeupen som jag lovade! Gillar verkligen att sota med brunt, blir lite lugnare än en vanlig svart sotning och ger även lite mer färg till ansiktet :) Kan ju behövas såhär i vintertider :) Skuggan som jag har använt här är MUS microshadow Kakaw, en lite varmare brun färg som jag använder till i princip allt! Allt från ögonskugga till lite skarpare shader eller ögonbrynsfärg. Helt klart en skugga värd att investera i :)
 
1. Börja med att lägga en primer på hela ögonlocket. Min favorit just nu är Too Faced Shadow Insurance. Denna lägger jag bara på med fingrarna.
 
2. Efter det tar jag en tät pensel (denna heter 112 och kommer från Make Up Store) som du trycker på ögonskuggan med på hela ögonlocket. Detta gör jag för att få så mycket färg som möjligt på ögonlocken eftersom det alltid försvinner lite när man sotar. Här behöver det inte bli så jämnt eftersom vi kommer skugga alla kanter senare men tänk bara på att inte komma för långt ut med skuggan, då kan man lätt se lite trött ut.
 
3. Därefter tar jag samma pensel och börjar sudda kanterna en aning. Använd lite mer färg på penseln om du behöver och tänk uppåt - utåt, ungefär som ett snedvänt ägg. Högsta punkten ska vara i mitten mot ögonbrynet. Här gäller det att testa sig fram lite. 
 
4. Efter det tar jag en lite fluffigare pensel (denna gång n.14 från Mist) och suddar ytterligare, men nu helt utan någon mer färg utan istället bara den jag redan har. Jag tänker exakt samma form här som i steget innan men vill man ha lite mer effekt så gäller det att överdriva en aning. Våga sudda nästan hela vägen upp mot brynen. Så länge du bara suddar så blir det ingen pandaeffekt eller liknande. 
 
5. För att få till den rätta formen på skuggan så tycker jag att det är enklast att lägga lite färg under ögat redan nu. Här använder jag samma täta borste som i början och har lite mer färg i ytterkanten än i innerkanten. För mycket färg i innerkanten gör att man sen trött och tung ut så var lite försiktig där. 
 
6. Nu är det dags att fixa formen på själva skuggningen. Oftast brukar jag bara låta det vara runt och jämna till kanterna lite men ibland vill man ju ha lite mer spetsiga ögon så det är just det jag ska göra nu :) Det gör jag genom att ta den mjukare penseln och dra ut skuggan som en liten spets på kanterna. Har funderat lite hur man bäst förklarar detta men tänk lite som ett löv eller ett blad. Lite runt och spetsigt i båda ändarna men lite mindre brett vid innerkanten mot näsan. Förstår ni hur jag tänker om ni kollar på det högra ögat på den högra bilden? Fråga gärna annars! :) Här kan man gärna låta det ta lite tid då det gör så mycket att båda ögonen är lika och att man är helt nöjd med resultatet. Lägg till lite mer färg om det skulle behövas. Brukar alltid tänka att det är betydligt lättare att börja lite lagom och lägga till färg än tvärtom :) 
 
7. Efter det är det dags med själva kajalen. Brukar nästan nästan alltid använda MUS cake eyeliner och göra en riktigt synlig eyeliner men till denna look tyckte jag att det var lite snyggare att bara mörka ner lite närmast ögat och det gjorde jag med hjälp av en vanlig svart kajalpenna. Lägg den först runt om i vattenlinjen (både övre och nedre) för att få lite mer intensiva ögon. Lägg sedan lite mer i ytterkanten och sudda.
 
8. Gör sedan samma sak vid övre fransraden. Sudda därefter in alla kanter med den bruna skuggan så du inte får några skarpa kanter. Här använder jag den täta penseln igen. 
 
9. Tillsist är det dags för mascara eller lösögonfrasar om man så vill :) Min favoritmascara just nu är samma som jag haft de senaste åren och det är L'oréal Volume Million Lashes. Perfekt gummiborste för långa och separerade fransar!
 
10. Klart! Bara på med lite läppstift och sedan är man ready to go!

Kommentarer
Postat av: Nicole

Oh vilken fin sminkning :) Jätte fina färger, du passar i dem.

Datum: 2013-02-21 Tid: 11:13:08
URL: http://xoxonicole.com
Postat av: Sandra "LyxMamman"

Har du något tips till oss som har en tendens att se dödssjuka ut med sotade ögon? Är det något speciellt man ska tänka på som man gör fel eller passar helt enkelt inte alla i sotade ögon? :)

Svar: Hej! :) Just svart eller mörka färger som är kalla kan ju få en att se lite hängig ut nu på vintern när huden oftast är lite blekare :) Om jag var du så skulle jag nog prova att använde en varm eller ljusare färg att sota med för att ge ansiktet lite mer liv och lyster :) Sen är det viktigt att man inte går för långt rakt utåt med skuggan utan att man hela tiden strävar efter att få den uppåt-utåt så man ger ögonen ett lyft :) Och, som jag skrev tidigare, inte för mycket skugga längst in under ögonen utan att man att man mest håller sig där ute när det kommer till att sminka under ögonen :) Om man vill se ännu mer pigg ut så är det oxå ett jättebra knep att använda en ljus skugga längst in och en mörkare lite längre ut i sotningen :) Hoppas mitt svart hjälpte dig! :) kram kram
Elin Engström

Datum: 2013-02-23 Tid: 09:21:55
URL: http://sandraelena.blogg.se
Postat av: Soxxi '

Jag har ungefär sån sminkning bara att jag använder svart och har alltid rundat. Du passade jättebra i det bruna! :D

Svar: Ja den sminkningen är toppen om man vill få lite mer intensitet i ansiktet :) Svart är ju en klassiker men det bruna känns lite lättare på mig så jag brukar oftast köra på det :) kram
Elin Engström

Datum: 2013-05-02 Tid: 18:11:04
URL: http://rockqueens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback