How to do my hair

Hej på er! Några av er har berömt min frisyr och undrat hur man gör den så jag tänkte att jag skulle visa några bilder på hur jag sätter upp håret. Egentligen så är det inga konstigheter utan kräver bara lite fantasi, men resultatet blir väldigt fint och passar både till vardag och fest.


Det första jag gör är att föna håret upp och ner för att få lite volym och har i lite "Dust It" från OSIS som är en känt hårpuder som mattar ner håret och ger det stadga.


Efter det tuperar jag håret lite lätt och lockar det med en vanlig plattång (eller en iCurl som jag har) för att få lite mer volym i håret och några lockar att jobba med under uppsättningen.


Därefter vänder du håret upp och ner och drar ut lockarna en aning med händerna och börjar sedan tupera luggen och det hår som är mitt på huvudet bakåt för att börja med själva basen i frisyren.


Sedan börjar du på ena sidan (jag brukar ta den högra) med att sätta upp några lockar på sidan av huvudet så som på bilden med en hårnål. Därefter tar du håret som är under de lockar du just satt upp och fäster de nära den första hårnålen men en annan hårnål så att du jobbar upp lite "fluff" under håret som är mitt på huvudet.


Du gör sedan på samma sätt genom hela håret, tänk bara på att inte få några "kala fläckar" där man ser hårbotten utan att hela uppsättningen blir jämn.


Det som är superbra med denna uppsättning är att den inte behöver vara så perfekt utan funkar även om den är lite slarvigt gjord. Du kan även variera med hur mycket hår du vill ha uppsatt och hur mycket som ska hänga löst. 


Såhär ser det ut från sidan. Om man vill så kan man välja att bara dra allt hår i uppsättningen åt ett håll och sedan låta lockarna på den sidan du valt hänga ner på axlarna så blir det lite variation om man ska på fest eller liknande.


Färdigt!

Kommentarer
Postat av: Anonym

kan du inte göra en video på de. skulle vara lättare och roligare.

Datum: 2011-03-10 Tid: 17:43:29
Postat av: Sofia

åhh, superfint verkligen, tack för att du visade :)

Datum: 2011-03-11 Tid: 19:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback